luni, 17 iunie 2013

MIHAI TARAŞI - Expoziţie personală

COMUNICAT DE PRESĂ
                     Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” vă invită la expoziţia personală a artistului plastic MIHAI  TARAŞI  (Conf. univ. dr. la Universitatea de Arte “George Enescu” , Facultatea de Arte Plastice, Decorative şi Design din Iaşi ), care va avea loc joi, 20 iunie 2013, ora 13,00 la Galeriile ALFA,  Calea Mărăşeşti Nr. 12.
       Sub titlul “Povestea lui Danae în multe paravane” manifestarea oferă ocazia de a viziona trei compoziţii multiplex într-un ansamblu de imagini transferate pe pânza. Un pretext de a recreea o nouă viziune de defragmentare a mişcării personajului feminin ce emană calităţi de energie diferite. Mihai Tarași indentifică limitarea severă de timp și smulge din ritmul emisiei obișnite al femeii, adevărate mostre de rostire plastică a contextului. Cu lucidă apreciere a manifestării obține enunțuri artistice deosebite.  
            Lucrările sunt realizate în foiţă de aur şi ulei pe pânză. Fiecare paravan   reflectă o dinamică a luminii şi a momentelor capturate de artist.

“Seducţia” sau “S-a dansat dansul dragostei”,  u/p şi foiţă de aur
         
     Expoziţia redă observarea atentă a aparențelor ca o poveste nuanţată, condusă de raţiune şi infuzată de emoţie.
           Mihai Tarași este artistul care se lasă greu convins să expună. Pedagog prin natura profesiei iubește libertatea spiritului mai mult decât raționalitatea doar pentru a dobândi un plin de vibrații. Expoziția este o ”întamplare” scenică transpusă în imagini plastice.  
Prezintă: Criticul de artă PETRU BEJAN